Κάθε Πέμπτη
από τις αρχές Ιουνίου έως το τέλος Οκτωβρίου

Εκδρομή διαθέσιμη από τα ξενοδοχεία των περιοχών
Ρεθύμνου - Σκαλέτας - Αμνάτου - Αμαρίου

--Γευθείτε την μαγεία της άγριας φύσης ζώντας μία πρωτότυπη περιπέτεια ανάμεσα στα στενά τοιχώματα του εκπληκτικού φαραγγιού της Πατσού. Μια γιγαντιαία ρωγμή που σχηματίστηκε λόγω τεκτονικών διεργασιών και της διάβρωσης του ασβεστόλιθου από την συνεχή ροή του νερού, διεκδικώντας τον τίτλο του πιο ελκυστικού από τα φαράγγια της επαρχίας Αμαρίου.
--Μία αληθινή πρόκληση προσιτή σε όλους, διαμέσου ενός λαβυρίνθου από μεγάλους βράχους και στενά τοιχώματα, που συνδυάζει πεζοπορία σε διευθετημένα μονοπάτια  και ελαφρά αναρρίχηση - εύκολη και ευχάριστη - πάνω σε απότομα περάσματα, όπου έχουν τοποθετηθεί σταθερά σχοινιά και ξύλινες σκάλες.
--Της διάσχισης του φαραγγιού προηγείται μία πολύ ενδιαφέρουσα πεζοπορία στις νότιες όχθες της γειτονικής τεχνητής λίμνης των Ποταμών με την πλούσια υδρόβια ορνιθοπανίδα.
--Λόγω του νερού που ρέει ακόμα τον Ιούνιο (αλλά και τον Οκτώβριο) στην κοίτη του φαραγγιού, ένα μικρό μέρος της πεζοπορίας γίνεται με τα πόδια στο νερό

Προϋποθέσεις συμμετοχής & ατομικός εξοπλισμός

-Για την συμμετοχή σας: απαιτείται καλή φυσική κατάσταση και υγεία
-Αριθμός συμμετεχόντων: ελάχιστο 8, μέγιστο 16 άτομα
-Ατομικός εξοπλισμός: παπούτσια πεζοπορίας και ελαφρά ενδυμασία (κοντό παντελόνι ή μαγιό και Τ-shirt), μικρό σακίδιο πλάτης και batôns πεζοπορίας (διατίθενται επίσης δωρεάν κατόπιν αιτήματος), ένα παγούρι ή μπουκάλι ενός λίτρου νερό, αντηλιακό, κρέμα για τα χείλη και ένα πλατύγυρο καπέλο.
Σημείωση Για την διάσχιση του φαραγγιού τον Ιούνιο και τον Οκτώβριο, ίσως χρειαστεί να έχετε μαζί σας ένα δεύτερο ζευγάρι παπούτσια ή πέδιλα και ρούχα στεγνά για να αλλάξετε μετά την έξοδό σας από το νερό.

Χαρακτηριστικά της πεζοπορίας

-Διαδρομή: 3,8 χμ (πρωί 2,1 χμ, απόγευμα 1,7 χμ), σε αγροτικούς χωματόδρομους, μονοπάτια και στην κοίτη του ποταμού
-Χρόνος πεζοπορίας: 2½ - 3 ώρες
-Βαθμός δυσκολίας: πεζοπορία μέτριας δυσκολίας,
-Υψομετρική διαφορά: 210μ – 342μ

Τιμή

-Ενήλικες 78,00€ / παιδιά (κάτω των 12 ετών) 60,00€
--Η τιμή περιλαμβάνει τις μεταφορές από και προς το ξενοδοχείο, τους συνοδούς, το γεύμα υπό μορφήν πικνίκ και τον ΦΠΑ 24%
--Δεν περιλαμβάνονται τα ποτά κατά την διάρκεια του γεύματος και τα προσωπικά έξοδα.