Ζήστε την ομορφιά της ορεινής φύσης του Αμαρίου, με διαμονή
στο Wild Nature Eco-Lodge Camp, μοναδικό στην Κρήτη!

Wild Nature Eco Lodge Camp
Αρ. Σήμ. EOT 1344-14-0017


Υπαίθριες δραστηριότητες
σε ολόκληρη την Κρήτη

  Sea kayaking Sea kayaking Sea kayaking


Οικοτουριστική σημασία της περιοχής Αμαρίου

--
Ο γεωγραφικός χώρος που καταλαμβάνει ο Δήμος Αμαρίου ανάμεσα στον Κέδρο και τις δυτικές παρυφές του Ψηλορείτη - τα “Πανάκραια Όρη” - εκπλήσσει τον επισκέπτη με την ποικιλομορφία και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του. Είναι ο τόπος όπου η δύναμη της φύσης δεσπόζει διαχρονικά. Η γη όπου εύλογα στ’ αρχαία χρόνια κυριάρχησε η λατρεία του θεού Πάνα, του τραγοπόδαρου θεού της φύσης και της ποιμενικής ζωής. Του ιδεατού δημιουργήματος που συμβόλιζε την άγρια φύση στο σύνολό της στην σχέση της με τον άνθρωπο.


--Ο τόπος αυτός, απλωμένος πάνω σ' ένα έντονο ανάγλυφο με ποικίλες μορφολογικές αντιθέσεις, προβάλλει στα μάτια πολλών ως ο πληρέστερος οικοτουριστικός προορισμός στην Κρήτη, καθώς συγκεντρώνει όλα εκείνα τα στοιχεία που συνθέτουν το περιβάλλον ενός κατ' εξοχήν οικοτουριστικού παράδεισου, για κάθε λογής πεζοπόρο, ορειβάτη, ποδηλάτη, φυσιοδίφη και λάτρη της περιπέτειας.
--Εδώ, στην καρδιά του νομού Ρεθύμνης και της Κρήτης, η φύση είναι εξαίσια, όπως άλλωστε και οι φιλόξενοι άνθρωποι, τα έργα τους και ο μακραίωνος πολιτισμός τους.
--Γραφικά χωριουδάκια φωλιάζουν στις τραχιές πλαγιές των ψηλών βουνών. Άγρια φαράγγια χαράζουν τα σμιλεμένα από το χιόνι και τη βροχή ασβεστολιθικά πετρώματα.
--Γυμνές βουνοκορφές ορθώνονται επιβλητικά πάνω από βοσκοτόπια και χλοερά οροπέδια. Η βλάστηση είναι πλούσια, συχνά σπάνια ή και μοναδική. Το ίδιο και η ορνιθοπανίδα γύρω από το φράγμα Ποταμών, ή στις απόκρημνες πλαγιές του Ψηλορείτη και του Κέδρου.
--Κατάγραφοι ναοί και ταπεινά ξωκλήσια αναδύονται από τα βάθη των χριστιανικών χρόνων σε κάθε γωνιά του καταπράσινου Ασωμαθιανού Kάμπου και στις κορφές των γύρω βουνών.
--Πέτρινα γιοφύρια, παλιοί νερόμυλοι, αρχαιολογικοί χώροι και ερειπωμένα οχυρά, προστίθενται στην λίστα των οικοπεριηγητικών σας αναζητήσεων, χωρίς ποτέ η λίστα αυτή να εξαντλείται θεματολογικά
. Camping in Crete with Wild Nature

 

 
 
 

Μορφολογία
της Κρήτης


Ιστορία
της ΚρήτηςΦύση
της ΚρήτηςΒουνά
και ΟροπέδιαΦαράγγια
και Σπήλαια

Ακτογραμμή
της Κρήτης


Mountain biking in Crete with Wild Nature Sea kayaking Sea kayaaking in Crete with Wild Nature Mountain biking in Crete with Wild Nature Team building activities in Crete with Wild Nature