Υπαίθριες δραστηριότητες σε ολόκληρη την Κρήτη

  Sea kayaking


Wild Nature Eco Lodge Camp

  Βρείτε μας στους Χάρτες του Google

--Ζήστε μια μοναδική εμπειρία γνωριμίας με την όμορφη Κρητική φύση, έχοντας ως κέντρο διαμονής την πρωτότυπη οικοτουριστική κατασκήνωση του “Wild Nature Eco-Camp” στο γραφικό χωριό του Μέρωνα Αμαρίου
.
--Αφεθείτε στη μαγεία και την γαλήνη της ορεινής φύσης και απολαύστε την ξεχωριστή ατμόσφαιρα που δημιουργούν το πανί και το ξύλο στις ευρύχωρες σκηνές του camp. Ένα camp αρμονικά δεμένο με το φυσικό περιβάλλον, στην καρδιά ενός καταπράσινου δάσους με θέα τον Ψηλορείτη.
--Ποικιλόμορφη φύση, γραφικά χωριά, βυζαντινά ξωκλήσια, ποιμενική ζωή και αγροτικές καλλιέργειες συνθέτουν το σπάνιο σκηνικό που ξεδιπλώνεται τριγύρω
.


Μια νέα αντίληψη διακοπών
 

--Με στόχο την αυθεντική επαφή με το φυσικό περιβάλλον το Eco-Camp Wild Nature εγκαινιάζει στην Κρήτη μια καινούρια αντίληψη διακοπών, βασισμένη στην διαμονή στη φύση σε σκηνές και στην καθημερινή οικοτουριστική δράση.
--Η ίδρυση του Wild Nature Eco-Camp στοχεύει στην ανάπτυξη ενός αμιγώς οικοτουριστικού μοντέλου διακοπών, στα όρια της περιοχής του Δήμου Αμαρίου. Η ολοένα και πιο δημοφιλής αυτή μορφή τουρισμού, απευθύνεται σε μικρές ομάδες περιηγητών, των οποίων βασικό κίνητρο είναι η γνωριμία με το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον, σε ισορροπία με την φέρουσα ικανότητα του επισκεπτόμενου οικοσυστήματος.
--Τον πρώτο λόγο στο μοντέλο αυτό έχουν οι πολιτιστικές αναζητήσεις (επισκέψεις χωριών, εκκλησιών και άλλων ιστορικών ή αρχαιολογικών μνημείων), καθώς και η εξερεύνηση της φύσης με ήπιες μορφές δραστηριοτήτων όπως είναι η πεζοπορία και η ποδηλασία.
--Στην σωστή εφαρμογή του ο οικοτουρισμός ελαχιστοποιεί τις αρνητικές επιπτώσεις πάνω στο φυσικό και το ανθρωπογενές περιβάλλον, ενώ παράλληλα γίνεται μέσον υγιούς οικονομικής ανάπτυξης και ευημερίας της τοπικής κοινωνίας
.

Σε ποιούς απευθύνεται
 

--Η ιδέα των διακοπών που σας προτείνουμε απευθύνεται αποκλειστικά σε εκείνους που αγαπούν τη φύση, την δράση και την περιπέτεια και επιθυμούν να βιώσουν τον λιτό τρόπο ζωής των κατοίκων της υπαίθρου.
--Οι συνήθεις επισκέπτες μας είναι γονείς με παιδιά, μικρές σχολικές ομάδες, ορειβάτες, ποδηλάτες και πεζοπόροι.
--Όλα στο camp έχουν σχεδιαστεί ειδικά για αυτούς τους φυσιολάτρες. Ούτε η ηλικία, ούτε η εμπειρία έχουν σημασία. Μονάχα η διάθεση, ο σεβασμός και το πάθος για τη φύση μετρούν!

Τοποθεσία
 

--Απλωμένο στην καρδιά του νομού Ρεθύμνης (Β35 13.746 Α24 37.217), μέσα σ’ ένα καταπράσινο περιβάλλον με άγρια βλάστηση και αμέτρητα φυσιολατρικά χαρακτηριστικά, το Eco-Camp Wild Nature βρίσκεται πολύ κοντά στο ορεινό χωριό Μέρωνας του Δήμου Αμαρίου.
--Απλωμένο σε 27.000 μ² πάνω στους πρόποδες του όρους Κατσονήσι ή Παναόρι, στα 650μ υψόμετρο, το camp έχει θέα σε ολόκληρη την κοιλάδα Αμαρίου και τις επιβλητικές δυτικές πλαγιές του Ψηλορείτη.

Το φυσικό περιβάλλον
 

--Περιστοιχισμένο από μία πλειάδα ορεινών όγκων (Ψηλορείτη, Κέδρο, Σάμιτο, Σωρό) με απότομες τραχιές πλαγιές, άγρια φαράγγια, πεντακάθαρα ποτάμια, μικρά και μεγάλα οροπέδια, το Eco-Camp Wild Nature προβάλλει ως η ιδανική βάση για μία σειρά από φυσιολατρικές δραστηριότητες όπως η πεζοπορία, η ορειβασία, η ορεινή ποδηλασία, οι ορνιθολογικές και βοτανολογικές αναζητήσεις, καθώς επίσης και οι εκδρομές στα νότια παράλια του Ρεθύμνου για κολύμπι και θαλάσσιο kayaking..

Το ανθρωπογενές περιβάλλον
 

--Εξ ίσου σημαντικές είναι και οι ευκαιρίες επαφής με το ανθρωπογενές περιβάλλον - όμορφα και γραφικά χωριά με ήθη και έθιμα που χάνονται στον χρόνο, τέχνες και πρακτικές ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες, καθημερινή ζωή λιτή, γεμάτη αγνότητα και μόχθο - καθώς επίσης και η αναζήτηση της ιστορίας μέσα από ιστορικά μνημεία, οχυρά και αρχαιολογικούς χώρους, ή ακόμη και η προσέγγιση χώρων της Χριστιανοσύνης μέσω των διάσπαρτων Βυζαντινών εκκλησιών που κοσμούν ολόκληρη την επαρχία Αμαρίου

  Camping in Crete with Wild Nature

 
 
 

Μορφολογία
της Κρήτης


Ιστορία
της ΚρήτηςΦύση
της ΚρήτηςΒουνά
και ΟροπέδιαΦαράγγια
και Σπήλαια

Ακτογραμμή
της Κρήτης© Copyright Wild Nature - All Rights Reserved

Αρχική σελίδα | Προφίλ | Υπηρεσίες |Επικοινωνία | Πεζοπορία | Θαλάσσιο Kayaking | Ποδηλασία | Εταιρικές Διοργανώσεις
Wild Nature Eco Lodge Camp | Διαμονή | Δραστηριότητες στο Camp| Περιοχή Αμαρίου

Mountain biking in Crete with Wild Nature Sea kayaking Sea kayaaking in Crete with Wild Nature Mountain biking in Crete with Wild Nature Team building activities in Crete with Wild Nature